Maak uw eigen Barst    Augustus 2024
Unieke tweedaagse workshop gegeven door 
 Els Bottema (keramist) en Miriam Verbeek (textielkunstenaar, vilt)

U gaat aan de slag met keramiek en wol vilten.

beide dagen in de buurt van Zutphen

Dag 1: Zaterdag 24 augustus: Atelier Miriam Verbeek: Ellecom
Tijd: 10.30 tot 16.30 uur

Dag 2: Zaterdag 31 augustus: Atelier Els Bottema: Eefde 
Tijd: 10.30 tot 16.30 uur 

Kosten € 230,- incl. materiaal, stookkosten, koffie/thee/lekkers en een kopje vegetarische soep of salade. Neem verder je eigen lunch mee.

Onder aan deze pagina het aanmeldformulier

Opzet van de workshop

Na een korte instructie gaan jullie zelf aan de slag met het maken van 2 kleine kommen. Eén met een gladde huid en één met een gebarsten buitenkant. Tijdens de lunch kunnen de kommetjes wat drogen om na de lunch verder afgewerkt te worden. Hierna gaan we verder met het maken van een grote kom. Hier zullen we de rest van de middag mee bezig zijn. Als de kommen klaar zijn zullen ze gedroogd en gebakken worden.

De tweede dag gaan we de kommen zwart stoken in de raku oven en de gladde pot bewerken met paardenhaar. De rest van de dag besteden we aan het vilten van mooie gekleurde kommen. Deze vilten we om een mal en zullen uiteindelijk precies in de keramische kom passen.

In de Dordogne geeft Miriam in 2024 een 7 daagse workshop in de zomervakantie in de Dordogne.

Datum: 16 – 24 juli 2024
Duur: 7 volle dagen (6 cursus, 1 eigen invulling)
Prijs: € 1.350,- (op basis van 1-p kamer, volpension, stookkosten keramiek en 6kg klei, excl. overige materialen)
Vroegboekkorting á € 60,- t/m 31 januari

In deze workshop wordt een verbinding gemaakt tussen vilt en keramiek. We starten de workshop met een aantal technieken in keramiek, o.a. verschillende handvormen en oppervlakte bewerking. Hier staan het experimenteren en spelen centraal.
Vervolgens gaat u n.a.v. een eigen gekozen inspiratiefoto’s uit de natuur onderzoeken welke verbindingen tussen vilt en keramiek mogelijk zijn.
U zult ontdekken dat er verschillen en overeenkomsten zijn tussen deze twee materialen en dat ze een prachtige match vormen.
Verscheidene vilttechnieken kunnen aan bod komen, afhankelijk van wat er voor het ontwerp nodig is. Zo kan aan bod komen: 2D vilten: voorvilt maken, dik/transparant vilten, 3D vilten: holle vormen, punchen, structuren vilten, vormen aan elkaar vilten ect.

De kleiwerkstukken worden na het droogproces biscuit gebakken en vervolgens in een Raku oven gestookt met enkele Raku technieken (zoals zwart stoken en inbranden met paardenhaar, veertjes en wolvezels). Onderzocht wordt nog of kapselbrand tot de mogelijkheid behoort. Uiteindelijk wordt vilt en keramiek samengevoegd tot meerdere werkstukken.

De unieke combinatie van deze materialen werd in 2023 voor het eerst in Frankrijk in cursusvorm gegeven. Deze creatieve reis met verrassende ontdekkingen zetten we in 2024 voort.

Aanmelden via onderstaande website:

https://feltandfibers.com/cursussen/#verbindingen-vilt-keramiek

Reviews

'Dit vond ik in ieder geval een prachtige, gezellige en bovenal leerzame workshop met, niet te vergeten, een heerlijke lunch!'  

-Marja, 2019


Een inspirerende en leerzame workshop met een goede begeleiding om tot mooie werkstukken te komen. Er werd gewerkt in een ontspannen sfeer op twee mooie locaties. Miriam en Els steken veel zorg en energie in deze workshop. Met daarbij een heerlijke lunch met diverse zelfgemaakte producten. Een workshop om van te genieten! '  

- L. de Graaf, 2019


augustus 2020
Dag Miriam en Els
Ik wil jullie heel erg bedanken voor de fijne workshop.
Het was super!! Hele fijne begeleiding en zeer goede uitleg.
Zeker de moeite waard, zelfs vanuit het verre Belgie!
Een echte aanrader.
Groetjes Wendy


'Augustus 2022

Hoi Miriam en Els
Het waren zeer zeker geweldige dagen, door jullie begeleiding. We konden alles vragen. Ook werden we goed verzorgd, lekkere salades en een heerlijke soep. Het was een leerzame en leuke workshop.
Dus dames, en ook heren, als jullie interesse hebben in een cursus keramiek met vilten, dan kan ik deze iedereen aanraden.
Bedankt Miriam Verbeek en Els Bottema
Jeannie

2022
Wat een leuke workshop heb ik gehad!! Veel geleerd, veel geëxperimenteerd, veel geprobeerd. Heel goede begeleiding van jullie: Els en Miriam, heel plezierig!
Een heel gezellige groep en alle kunstwerken waren zo verschillend. En vandaag prachtig weer in de Tuin van Els.
Bedankt voor de foto’s, een prachtige herinnering aan deze geslaagde workshop.
Bedankt, Groeten Leonieke

September 2023
Dag Miriam en Els, Dank voor de foto’s, fijn nog even nagenieten. En jullie nogmaals heel veel dank voor de fijne dagen en de interessante en leerzame workshop, zo leuk om deze verschillende materialen en technieken met elkaar te combineren. En met zulke mooie resultaten, ik ben er heel blij mee. Vriendelijke groeten, en graag tot een volgende keer! Jikke


 
Meld u aan voor de workshop